Prototypen – sökresultat

Här är inlägget där vi går igenom den klickbara prototypen. Det finns även en kort film som presenterar själva prototypen.

Sidhuvudet är detsamma som på startsidan och här finns även sökrutan. En fundering vi har är om det går att ha en sökruta utan sökknapp (som bara aktiveras med enter)? Vi får se vad våra tester visar.

Idag använder vi Siteseeker för sökning och vi hoppas att vi kan fortsätta göra det även på det nya intranätet. De har utvecklat Siteseeker för att vara bättre på att hantera det vi pratar om nedan så det ska bli spännande att se om det räcker för oss.

Sökruta

Vi har sökrutan här en gång till även om den också finns i sidhuvudet. När man har gjort en sökning och behöver förändra den för att få att bra resultat tror vi att man vill göra det i anslutning till sökresultatet och inte i sidhuvudet.

Eftersom prototypen gjordes inom snäva ekonomiska ramar (nu har vi äntligen klart med ramavtal för att fortsätta arbetet) så fick vi inte till allt småfix. Därför hoppas vi att ni bortser från det ologiska i sökordet, sökordsförslaget och sökresultatet …

Vi har en länk till avancerad sök men är osäkra på om vi kommer ha något att fylla den med. Eventuellt kan man ha möjligheter att göra mer noggranna sökningar inom vissa områden (personal och ramavtal till exempel).

Sökresultat

Resultatet är uppdelat på flikar där den första fliken är en sammanslagen lista från alla flikar. Fliken längst bort till höger innehåller fler ”flikar” som inte är så ofta använda.

En sökning ska ske i material som den sökande har behörighet till. En resultatlista för samma sökning kan alltså se olika ut beroende på användarens behörighet.

Högerspalten

Här kan man filtrera sin sökning med hjälp av facetter. Exakt vilka facetter vi ska ha är vi inte helt på det klara med men troligtvis byter vi ut ”Träffar per verksamhet” mot namnen på de flikar vi har i menyn på intranätet.

Relaterade inlägg

Det här inlägget postades i Prototyp. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *