Erfarenhetsutbyte – någon som är intresserad av en träff?

Vi får en hel del förfrågningar om utbyte av erfarenheter i arbetet med att utveckla ett socialt intranät och ni vill gärna träffas. Vi tycker detta är jätteroligt samtidigt som vi har lite begränsat med tid. Vi har därför valt att vika en heldag för erfarenhetsutbyte för dem som är intresserade. Dagen som gäller är den 27 februari, kl. 9-16 på plats i Örebro.

Programmet kommer att bestå av korta föreläsningspass på olika teman, följda av fråge- och diskussionspass. Träffen bygger på att de som kommer delar med sig – genom att själv föreläsa om något tema eller bidra i diskussionerna efter varje föreläsning. Vi bygger alltså dagens program tillsammans.

Vi kommer att berätta om varför vi valt Sitevision som plattform för vårt intranät och Sitevision kommer också att finnas med och berätta om den lösning för social collaboration som de bygger. Martina Törnell från Region Halland finns med och berättar om hur de arbetat med behovsanalys och ett minskat fokus på organisation. Vi har plats för ytterligare två pass under dagen och vi presenterar temana för dessa så fort vi har dessa klara.

Låter det intressant? Är du intresserad av att delta? Skicka då din intresseanmälan till carina.asplund@orebro.se. Berätta även om du själv kan bidra med en dragning på ca 20-25 minuter. Vi har förslag på flera intressanta teman, men vill veta vad fler är intresserade av innan vi spikar programmet och fyller dagen.

Vi har ett begränsat antal platser (ca 20-25). Om intresset blir stort kommer vi att begränsa deltagandet från respektive organisation så att vi sprider kunskapen och ökar inputen från fler håll.

Vår ambition är att webbsända dagen på något sätt, men det hänger lite på hur och om vi lyckas få till tekniken.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Erfarenhetsutbyte – någon som är intresserad av en träff?

 1. Björn Olsson skriver:

  Detta låter mycket intressant. Dock kan det vara så att många informatörer i länet inte kommer kunna att delta då Länsstyrelsen har Krisinformationsnätverksträff 27-28 februari. Där ska jag delta för Hallsbergs kommun i alla fall.

  Är datumet omöjligt att rucka på?

 2. Carina Asplund skriver:

  Hej,

  Trist att det krockar med annat för er. Vi kommer dock inte att flytta på datumet. Vi har satt det utifrån hur vi själva har möjlighet att hålla i dagen + att vi bjudit in föreläsare redan. Ändrar vi datum så kommer vi dessutom säkert att åstadkomma en krock för någon annan.

  Vår ambition är dock att försöka få till en webbsändning om tekniken är med oss och denna kommer vi i sådana fall att lägga ut här på bloggen så att man i efterhand kan ta del av en del som sades. Det kanske du kan ha lite nytta av?

 3. Peter Krantz skriver:

  Kul initiativ. Finns det möjlighet att börja lite senare än 9 för att folk som reser utifrån ska ha en chans att komma i tid? 10-15 brukar vara bra kärntimmar att utgå från när många behöver resa.

 4. Björn Hagström skriver:

  Ja vi är medvetna om det men kände att det finns för mycket intressant att prata om:) Men det första passet är jag som pratar om vårt projekt och det finns mycket på bloggen så det kan ni missa (tror också att 9-9.30 var fika, var det så Carina?). När det gäller det sista passet är det inte spikat ännu men den sista stunden är diskussion så ni kan gå efter föredraget och hinna med 16-tåget (tror det går ett ungefär då).

  • Carina Asplund skriver:

   Programmet är inte helt spikat än och vi har ett par pass som vi inte fyllt än, men vi har tänkt så att 9-9.30 är tid för kaffe och macka för dem som vill. Kl. 9.30-10.15 har vi lite inledning + att Björn pratar om varför vi valde Sitevision + frågor och diskussion. Kl. 10.15-10.30 tar vi en bensträckare och 10.30-11.15 berättar Sitevision om den lösning vi tänker oss att vi ska ha + frågor och diskussion. Kl. 11.15-12 berättar Region Halland om behovsanalys och minskat fokus på organisation + frågor och disksussion. Lunchen mellan kl. 12-13.15 får var och en lösa på egen hand. Eftermiddagen är lite mer oklar hur den ser ut och vad den innehåller, men kl. 14.45-15.15 har vi preliminärt fika och kl. 15.15-16 har vi avslutning, sammanfattning, avrundning och övriga frågor – typ.

 5. Jesper Bylund skriver:

  Jag bor lite för långt bort för en dag, tyvärr. Men det hade varit roligt!

 6. Monica Sjöqvist skriver:

  Vi skulle gärna också vara med men Sundsvall ligger också lite för långt borta. Jag är intranätsansvarig på Sundsvalls kommun och vi jobbar med ett projekt där vi förändrar och förbättrar vårt intranät både vad gäller struktur, design och teknik. Blir det webbkonferens vill vi helt klart delta.

  • Carina Asplund skriver:

   Hej Monica,
   Jag förstår att du tycker det är lite för långt. 🙂
   Det blir nog ingen webbkonferens, men vi jobbar på att kunna köra en webbsändning av träffen. Vi hoppas det kommer att fungera.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *