Förstudien för sökmotorlösning (Findability review)

Findwise hjälpte oss ju göra en förstudie för sökmotorlösning, en så kallad Findability review, som vi tror att vi glömt lägga ut.

Den var plattformsoberoende, eftersom vi då inte visste vilken plattform vi skulle bygga vidare på, och rekommendationen var att använda Solr. Mot bakgrund av att Sitevision 3 inkluderar sökmotorfunktionalitet i form av inbyggd Solr så finns ett särskilt tillägg om det (appendix B).

Dock har Findwise påpekat att vid tidpunkten för rapporten och med den information de hade då så trodde de att det gick att utnyttja både den inbyggda Solr och en extern instans och kombinera resultaten från Sitevision och externa källor i ett och samma sökresultat. Deras bedömning nu är att detta sannolikt inte är möjligt. Slutsatsen är att det med största sannolikhet är mest fördelaktigt att enbart nyttja en fristående Solr-instans för att indexera allt innehåll, såväl Sitevision-innehåll som innehåll i andra relevant källor. Dels för att optimera sökupplevelsen och dels för att skapa möjligheter att inkludera och processa information från alla relevanta källor som finns beskrivet i rapporten. Det finns dock olika sätt att integrera Sitevision-innehållet med en fristående Solr där sannolikt Sitevision kan underlätta arbetet genom mindre justeringar i deras plattform. Detta vill Findwise utreda lite närmare tillsammans med Sitevision.  

Findability Review – Slutrapport Örebro kommun v.2

Appendix B – Utvärdering av Solr i SiteVision v.1

Det här inlägget postades i Förstudie, Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *