Strukturen på vårt nya intranät

Jag kan börja med att säga att Örebro kommun inte har deltagit i Funkas utvecklings-arbete om struktur på kommunala webbplatser. Återigen är det vår effektkartläggning och de behov som kom fram där som ligger till grund för innehållsstrukturen på det nya intranätet. Men det är inte bara effektkartorna som styrt när vi tagit fram förslag till ny struktur. Det är lika mycket fokusgruppernas tester som lett fram till den nya strukturen. Dessutom har vi gjort en noggrann analys/kartläggning av vad som finns på det nuvarande intranätet (IOR). Vi har också sagt att strukturen absolut inte får vara organsatoriskt uppbyggd. Ingen ska behöva veta var en fråga hör hemma i organisationen för att hitta svaret.

Som redaktör har jag funderat över var gränsen går mellan det traditionella intranätet, där vi redaktörer på kommunikationsavdelningen ansvarar för att publicera information, och det som enheter, avdelningar, nätverk, projekt etc. själva kommer att ansvara för i samarbetsforum (Social Collaboration). Vi har hittills sagt att information som är gemensam för alla ansvarar vi redaktörer för att publicera, vilket egentligen motsvarar det som finns under den blå megamenyn. Enhetsspecifik information, t. ex. protokoll från arbetsplatsträffar, ansvarar respektive enhet för att publicera i sitt samarbetsforum.

Vi kommer inom någon vecka att påbörja arbetet med att manuellt flytta över information till vårt nya intranät. Innan vi börjar överflyttningen av information publicerar vi förslaget till informationsstruktur här och hoppas få många kloka kommentarer!

Innehållsanalys_struktur

(Liten förklaring: Flikarna nedtill i dokumentet motsvarar Nivå 1 = megamenyn. Fliken ”För chefer” är inte klar, den jobbar vi med).

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *